Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

       INFORMATII GENERALE

       Chinchilla este din America de Sud, specific mai mult in Argentina, Bolivia, Peru si Chile gasindu-se la inaltimi mari in Muntii Anzi. Numele lor stiintific este Chinchilla lanigera, care inseamna chinchilla cu coada lunga. Clasa lor este Mammalia (Mamifere), ordinul Rodentia (Rozatoare), iar familia lor se numeste Chinchillidae (Chinchilla sau Visacha).
       Chinchilla este originar din Chile, unde traia in libertate, in Muntii Anzi. La inceputul anului 1920, un domn pe nume M.F. Chapman, a adus nouasprezece Chincilla in California, din Chile, unde erau pe cale de disparitie. El a vandut aceste creaturi in in Statele Unite, acestea devenind placute in fiecare zona. In 1980, ABH Chinchilla Ranch a creat o linie de Chinchilla domesticite in vederea cresterii ca animale de casa. Personalitatea lor unica si draguta, curiozitatea, dragostea si loialitatea i-a transformat in animale de casa populare printre crescatorii de animalele mici. Inteligent si prietenos, Chinchilla isi va invata numele si va veni cand o sa il chemi. Sunt animale delicate care au nevoie de o ingrijire gentila pentru a evita ranirea lor. Nu sunt recomandati pentru copii. Daca te gandesti sa achizitionezi o Chinchilla este important sa faci cateva cercetari asupra necesitatilor de ingrijire pentru aceste animale speciale. Vei avea nevoie de o cusca, mancare speciala, praf pentru baie. Cu o ingrijire potrivita, Chinchilla sunt animale minunate care pot oferi familiei tale ani de bucurie si companie.
       CULORI - Exista multe culori diferite disponibile in ziua de azi cum ar fi alb, bej, gri, negru catifelat, mozaic si altele.
       INGRIJIRE - Este usor sa-i menti curati daca cusca lor este curata. Nu au un miros care sa se simta iar blana lor este prea deasa ca insectele si parazitii sa traiasca.
       IMBAIERE - Nu au nevoie de bai regulate cu apa (ei urasc apa); oricum ei folosesc o pudra fina de pamant. Acesta pudra speciala pentru Chinchilla nu ar trebui inlocuita cu altfel de pudra. Pune 5 cm de pudra intr-o cadita si lasa-ti Chinchilla sa-si faca imbaierea. Sa nu lasi praful in cusca pe o perioada nelimitata. 5 minute este suficient. Aceasta imbiere le-ar trebui oferita de 2 ori pe saptamana, sau chiar mai des daca traiesc intr-o zona umeda.

  Chinchilla
  Informatii generale
  Hranire
  Cusca
  Accesorii
  Imperechere

 

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel