Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

 

       INFORMATII GENERALE

       Hamsterii sunt mamifere, care apartin familiei de rozatoare avand un incisiv mare care creste in continuu avand nevoie de sa roada tot timpul pentru a preveni cresterea fara masura a dintelui. Cuvantul "rozator deriva din din cuvantul latin 'rodere" care inseamna "a rodea".
       Hamsterii din familia Cricetidae sunt impartiti in genuri diferite (incluzand Cricetulus, Phodopus si Calomysus) si apoi in specii. Exista multe specii diferite in lumea intreaga si iar cei mai multi locuiesc in zone de semi-desert traind in vizuine. Aceste vizuini constau intr-o multime de tunele si separa camerele de mancare si dormit. Hamsterii sunt nocturni, dormind in timpul zilelor calduroase si plimbandu-se in serile racoroase. Vederea lor este slaba dar un simt al mirosului puternic si un auz excelent.
       Cele mai multe specii de hamsteri au niste pungi la gura care se maresc in care ei pot cara hrana si sa se intoarca in vizuinile lor unde isi depoziteaza mancarea. Cuvantul "hamster" vine din cuvantul german "hamstern" care inseamna "a aduna".
       Doar cateva specii pot fi tinute ca animale de casa, iar hamsterul este cel mai popular animal de casa dintre rozatoare in multe tari.

  Hamsteri
  Informatii generale
  Specii de hamsteri
  Cum sa cumperi un hamster
  Hamsterii ca animale de casa
  Accesorii si echipament
  Pregatirea custii
  Hranirea hamsterului
  Ingrijire de rutina
  Cresterea hamsterului

 

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel