Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

       CUM CUMPERI UN PESTE

       Crescatorii sau detinatorii de magazine cu pesti ar trebui sa-ti ofere pestele pe care doresti sa-l cumperi. Fii sigur ca acesta este pestele pe care ti-l doresti inainte de a-l cumpara. Intotdeauna sa fii sigur ca pestii pe care ti-i doresti sunt bine hraniti. Acestia ar trebui sa fie dolofani si sa nu aiba solzi lipsa sau sa fie speriati. Pestii activi sunt sanatosi. Daca pestele pare ca gafaie sau ca aripioarele sale se misca greoi, evita-l.
       Daca ii iei acasa intr-o punga de plastic, lasa pestele in punga si pune punga in acvariu. Lasa-i sa pluteasca acolo pentru treizeci de minute si apoi deschide punga si lasa-i in apa din acvariu. Acest lucru ii va ajuta sa se obisnuiasca cu temperatura si compozitia apei din acvariu.
       Cu cat ai mai putini pesti in acvariu cu atat mai bine, deoarece ii vei putea administra mai bine. Nu toti pestii sunt compatibili, din anumite motive. Roaga-i pe cei de la magazinul de pesti sa-ti dea cateva sugestii. Supravegheaza zilnic acvariu. Uita-te dupa semne de boala. Urmareste-I sa vezi daca se ataca intre ei. La unele specii acest lucru poate fi parte din actul de imperechere. Daca vezi ca un peste nu mananca inseamna ca este bolnav. Este recomandabil sa nu hranesti pestii o zi pe saptamana. Verifica tot timpul temperatura apei. Verifica fluxul filtrului. Sa scoti intotdeauna pestii morti.
       Schimba partial apa o data sau de doua ori pe saptamana, ceea ce ar trebui sa devina rutina. O treime din apa ar trebui inlocuita cu apa cu aceleasi proprietati ca cea din acvariu.

  Pesti
  Informatii generale
  Cum cumperi un peste
  Cum hranesti un peste
  Boli
  Otravire
  Marimea acvariului
  Iluminarea
  Filtre si curatare
  Incalzitoare
  Spalarea acvariului
  Decoratiuni
  Plante
  Sfaturi
  Specii de pesti

 

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel