Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

 

      REPRODUCERE

       Serpii fac pui in doua moduri principale. Primul implica producerea de oua fertile in interiorul corpului femelei. Cand embrionii sunt de deplin dezvoltati se nasc puii, care sunt niste miniaturi ale adultilor. Serpii garter, boa, de apa si cel cu clopotei sunt specii cu comportament vioi, fiind considerati ovovivipari.
       A doua metoda implica asezarea oualelor in patrulater, invelite in piele in interiorul unui mediu, unde sunt puse la incubator. La implinirea dezvoltarii embrionice, oualele se clocesc, producand adulti in miniatura. Pitonii, sarpele alb si sarpele soarece depun oua fiind considerati ovipari. In alt caz, noul nascut sau aproape clocit se poate descurca de unul singur si nu primeste ingrijire de la parinti.
       Multe specii de serpi se imperecheaza in captivitate. Dintr-o imperechere poate rezulta trei depuneri de oua sau 3 pui vii. Asta din cauza ca sperma poate fi inmagazinata in tubul reproductiv al femelei dupa inseminare.
       In captivitate pentru ca reproducerea sa aiba succes perechea de serpi trebuie sa se potiveasca la ani si sex. Imperecherea serpilor poate fi dificila deoarece in general masculii se aseamana cu femelele. Pitonii si serpii boa masculi au un pinten la fiecare parte de iesire. Unele femele au au pinteni dar deobicei sunt mai mici decat cele ale masculilor. Aceste observatii te pot duce in eroare uneori.
       Serpii sub 18 inci de obicei pot fi imperecheati prin exercitarea unei presiuni asupra tesuturilor care inconjoara orificiul. Serpii masculi au perechi de hemipene (structuri lungi ca niste pinteni care sunt folosite in timpul imperecherii) care pot fi extrudate cu aceasta manevra. Cea mai acceptata metoda pentru imperecherea celor mai multi serpi care au peste 18 inci cere probe specializate de imperechere. Niste instrumente lungi, subtiri si neascutite sunt introduse usor in orificiu si directionat catre coada. Proba penetreaza doar o distanta scurta la femei si o distanta mai mare la masculi. Aceasta procedura ar trebui incercata numai de cunoscatori.

       Incubatie artificiala a oualelor

       Incubatia artificiala a oualelor fertile de sarpe este destul de usoara. O cantitate mica de apa este adaugata intr-o cutie goala din polistiren. Apoi, se adauga un strat subtire din diferite tipuri de muschi, ziare rupte sau prosoape de hartie. Oualele se introduc cu grija in acest mediu. Se umezeste usor materialul din incubator ceea ce previne uscarea oualelor. Oricum, prea multa umezeala permite formarea de mucegai ceea ce va duce la distrugerea continutului oualelor. Umiditatea ar trebui sa fie intr-un procent de 75-85%. Apoi se pune cutia pe niste garnituri incalzite, care sunt reglate la cel mai mic nivel. Temperatura ideala este de 78-84 F. Perioada medie de incubatie este de 55-60 zile.

  Serpi
  Informatii generale
  Cum alegi un sarpe ca animal de casa
  Mancare
  Apa
  Hranire
  Adapost pentru sarpe
  Naparlire
  Reproducere
  Muscaturile de sarpe

 

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel