Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

 

      ACVARII PENTRU SOPARLE

       Exista cateva moduri de face aceste creaturi sa se simta ca acasa. Exista reguli stricte cu privire la acest lucru pentru o variatie particulara in incalzire poate cauza moartea reptilei. Aceste conditii sunt lasate crescatorului deaorece exista multe produse care sunt disponibile acum permitand ca reptilele sa fie usor de mentinut. Cele mai bune sunt acvariile din sticla, care sa nu aiba zone pe unde soparla poate scapa si sunt adecvate pentru fiecare specie, avand incalzire, ventilatie, umiditate si luminare, totul depinzand de necesitatile specifice fiecarei soparle.
       Tipuri de acvarii:
        Acvariu incalzit, uscat pentru speciile de desert si semi-desert.
        Acvariu incalzit, umed pentru speciile tropicale.
        Acvariu incalzit, uscat pentru specii din zone temperate.
        Acvariu incalzit, pentru speciile din zonele de padure.
        Acvariu incalzit si cu apa filtrata pentru cele care au nevoie de apa.
       Forma acvariului nu este importanta, desi un model mai inalt este recomandabil pentru speciile arboricole iar un model putin adanc pentru speciile terestre.
       Cele mai multe magazine de animale au acvarii complete care sunt gata de locuit. Unii crescatori si-au costruit propiile acvarii din obiecte gasite, dar acestea pot prezenta probleme cum ar fi otravuri si insecte.
       Reptilei ii va pasa foarte putin de aceste lucruri atata timp cat necesitatile ii sunt indeplinite. Una dintre aceste necesitati este marimea acvariului. Aceasta marime este dictata de marimea si numarul de soparle. Ca un exemplu, o pereche de reptile mici terestre ar avea nevoie de un acvariu de 2x1x1 picioare. Pentru o soparla arboricola de aceleasi dimensiuni acvariu ar trebui sa fie vertical, lungimea fiind in inaltime. Interiorul unui acvariu are nevoie de materiale pentru ca animalul tau sa se simta ca acasa. Exista un domeniu divers de materiale care pot fi folosite, dar doar cateva sunt recomandate. Particolele din lemn de plop este substratul alegerii pentru cele mai multe specii, dar daca reptilele au nevoie de mai multa umiditate atunci este nevoie de muschi si frunze vestede de chiparos. Aceste materiale trebuiesc schimbate des pentru ca acvariul sa fie curat si sa nu existe bacterii in interior. Pietre si materiale lemnoase plutitoare sunt locuri ideale ca animalul sa se ascunda.
       Plantele au importanta comuna pentru acvariu. Utilizarea de palnte de plastic este mai buna decat cea de plante vii deoarece reptilele le pot dezradacina sau chiar mai rau pot incerca sa le manance, multe plante fiind toxice.
       Acvariile ar trebui sa aiba un dispozitiv de incalzire si de ilumimnare potrivit, ceva ventilatie si un dispozitiv de controlare a umiditatii depinzand de specia de reptile. Controalele de temperatura sunt necesare pentru ca animalul sa fie sanatos si activ. Lumina soarelui directa si incalzitoarele pentru casa omeneasca pot cauza probleme reptilelor deoarece pot ridica temperatura la un nivel periculos.
       Temperatura variaza in functie de specie. Este de recomandat ca atunci cand cumperi animalul sa cumperi si o carte cu indicatii asupra fiecarei specii.
       Cel mai bun dispozitiv de incalzire este unul din ceramic. Aceste incalzitoare sunt facute sa incalzeazca diferite marimi de acvarii, deci fii atent sa cumperi marimea corecta pentru a evita supraincalzirea sau neincalzirea animalului tau.
       Un incalzitor ar trebui folosit sa incalzeasca apa pentru reptilele care au nevoie de apa. Ar trebui sa existe si un filtru de apa. O piatra aditionala de aer va ajuta ca apa sa fie mentinuta oxigenata.
       O cantitate potrivita de lumina sau intunecarea completa sunt esentiale pentru buna sanatate a tuturor reptilelor. Foarte putine reptile precum iguana verde cer o iluminare speciala. Ele au nevoie de iluminare ultravioleta. Exista becuri electrice pe care le poti cumpara pentru a mentine aceste reptile sanatoase, furnizandu-le iluminarea speciala de care au nevoie. Exista doar 5 specii de iguana care au nevoie de iluminare speciala, iar celelalte reptile nu ar trebui expuse la o iluminare ultravioleta deoarece aceasta le poate rani sau le poate cauza orbirea sau cataracte.
       Reptilele din regiuni umede au nevoie de un mediu umed. Altele din zone sezoniere ar putea avea nevoie de o umiditate mai crescuta sau mai scazuta. Spreiaza apa de cateva ori pe zi ca sa asiguri umiditatea necesar. Ar trebui consultata o literatura de specialitate pentru a stii de cata umiditate are nevoie fiecare specie. O umiditate crescuta poate produce un mediu care este conductibil de mucegai, bacterii si miros.
       Ventilatia nu este o problema pentru reptile, deoarece se stie ca se simt mai bine cu un flux de aer mai mic. Ventilatia crescuta produce o mare problema daca aerul este rece - si ar trebui redus cat mai mult posibil pentru a-ti mentine reptilele sanatoase. In cele mai multe cazuri dispozitivele mici vor furniza o ventilare potrivita sau ridicarea capacului este tot ce are nevoie reptila.

  Soparle
  Acvarii pentru soparle
  Hranirea si sanatatea soparlei
  Informatii despre clasificarea soparlelor: familii
  Specii de soparle se regasesc mai des ca animale de casa

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel