Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai


      TESTOASE DE APA

       ACVARIUL

       Modelul si marimea acvariului depind de specie, numar si marimea testoasei de apa. Clocirile pot fi tinute in interior in acvarii mici. Specimenele mai mari sau mai batrane au nevoie de un acvariu mai mare sau de un elesteu in exterior (din ciment sau plastic).
       O atentie deosebita trebuie oferita sistemelor de filtrare, cererilor de curatire si drenarea usoara a apei din elestee. Piscinele pentru copii din plastic sunt bune pentru a gazdui testoase, mai ales daca sunt echipate adecvat cu un sistem de filtrare ceea ce inseamna aprovizionarea cu apa.
       Orice acvariu ar trebui sa fie adecvat pentru inot si sa aiba o zona suficient de uscata unde testoasa sa se odihneasca sau sa stea la soare. Sa ii oferi o zona uscata este foarte important. Testoasele de apa, in special cele tinere, pot obosi si se pot ineca cand o astfel de zona nu este furnizata. Testoaselor foarte mici li se poate oferi o piesa de lemn sau pluta care se scufunda partial pe care se pot tara pentru a sta la caldura sau sub care se poate ascunde. Testoasele mai mari sau mai grele au nevoie de o zona mai mare de stat la caldura pe care sa se tarasca din apa si sa se odihneasca.
       O platforma de pietre sau caramizi plate sau o platforma de lemn crestata pot fi elegante, suprafata care sta deaspura apei, poate fi oferita pentru ca testoasa sa stea la caldura. Orice platforma de lemn trebuie sa aiba o baza de o greutate considerabila pentru a nu se balabani. Materialul lemnos plutitor este un accesoriu placut la vedere.
       Daca este folosit un acvariu o parte poate fi folosita ca loc pentru stat la caldura. Un geam de sticla poate fi introdus in acvariu pentru a-l divide. Cam 2/3 din zona disponibila poate fi alocata inotului si 1/3 statului la caldura. Poate fi folosit pietris pentru a umple zona de stat la caldura. Pot fi de asemenea puse plante in aceasta zona daca doresti. O rampa mica din lemn sau plastic poate fi atasata pentru a a divide geamul din sticla pentru ca testoasa sa ajunga usor la zona unde poate sta la caldura.
       Materialul cu care se acopera fundul acvariului trebuie ales cu atentie si nu trebuie sa fie toxic si abraziv. Testoaselor cu carapacea moale (familia Trionychidae) le place sa se ascunda si de aceea au nevoie de nisip fin care sa le permite sa fie acoprite in intregime. Nu ar trebui folosite pietre mici deoarece pot fi inghitite cauzand lovirea tubului intestinal.

       Igiena si salubritatea apei

       Nivelul de apa furnizat ar trebui sa aiba o adancime macar cat inaltimea testoasei, si de preferat de cateva ori aceasta masura. Apa de la robinet este acceptabila, dar trebuie lasata sa stea 48 ore inainte de a fi pusa la testoasa. Acest lucru este necesar pentru ca apa sa nu mai aiba clor. Ar trebui folosite filtre de apa care sa amortizeze pH-ul din apa si pentru a absorbi chimicalele cum ar fi clorul.
       Cateodata conditiile locale nefavorabile pot face apa de la robinet nefolositoare. Continutul ridicat de fier si flor le dauneaza testoaselor.
       Apa cumparata este mai sigura pentru testoasele delicate si pentru acele specii ale caror necesitati acvatice sunt necunoscute. Apa salcie este buna pentru speciile care au nevoie de ea prin adaugarea unei lintgurite de sare neionizata la fiecare galon de apa.
       In libertate, cantitatile relativ mari de apa in care traiesc testoasele tind sa reduca concentratia fecalelor si a hranii nemancate. Prin urmare, testoasele de apa care traiesc libere sunt rareori afectate de descompunere si de proliferarea bacteriilor care urmeaza inevitabil. Acest lucru nu este cazul testoaselor captive. Datorita volumului relativ mic de apa din acvarii si elestee, aceste ingradiri limitate tind sa concentreze fecalele. Acest lucru reprezinta un potential risc pentru testoase deoarece microorganismele carese hranesc cu acest material se inmultesc. Prin urmare, testoasele care traiesc intr-un astfel de mediu sunt amenintate in continuu de boli.
       Fiecare efort ar trebui facut pentru a evita murdarirea mediului. Materia fecala ar trebui sifonata si indepartata cat de curand posibil. Testoasele ar trebui hranite intr-un loc separat de cel in care traiesc pentru a reduce contaminarea apei. Un acvariu mic, un castron mic din plastic tare, sau chiar o galeata se potrivesc in aceasta situatie.
       Un sistem de filtrare este necesar pentru a mentine o calitate a apei optima. Filtrele care se pot pune sub pietris sunt cele mai bune, cu exceptia faptului cand in acvariu sunt testoase cu carapacea moale. Acest tip de testoase tinde sa agite in continuu materialul de pe fundul acvariului. Filtrele exterioare sunt eficiente, furnizand rate de flux mare, si sunt usor de curatat. Filtrele de colt care sunt folosite pentru pesti exotici nu sunt asa de eficiente sau folositoare cand sunt utilizate pentru testoase.
       Adaugarea unei cantitati mici de otet pentru a mentine ph apei la 6.0-6.5 (usor acidic) poate ajuta ca numarul de bacterii sa fie mai mic. O lingurita de sare neionizata adaugata pentru fiecare galon de apa poate ajuta de asemenea la acest lucru.
       Cel putin o data pe saptamana, apa din acvariu ar trebui schimbata in intregime. Apa din elestee sau din acvariile foarte mari ar trebui schimbata la 3-6 luni.

  Testoase
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Dieta naturala
  Hranirea
  Temperatura mediului si frecventa hranirii
  Acvariul
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Hranirea
  Hibernere
  Imperecherea si cresterea
  Acvariul
  Temperatura mediului
  Iluminarea
  TIPURI DE TESTOASE
  Chrysemys scripta elegans
  Emys orbicularis
  Testudo hermanni
  Testudo horsfieldii

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel