Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai


      TIPURI DE TESTOASE

       Broasca testoasa cu tample rosii sau de Folrida (chrysemys scripta elegans)

       Habitat: Broastei cu tample rosii ii place apa si de aceea au nevoie de de mult spatiu de inotat. Ar trebui oferita o sursa de caldura si lumina pentru ca testoasa sa aiba unde sa se incalzeasca in caz ca nu exista lumina nefiltrata a soarelui. Avand un butuc pe care testoasa sa stea la caldura si o sectiune de tranzitie ea se poate misca inainte si inapoi cu usurinta.
       Temperatura si umiditate: Pentru acest tip de testoasa 13 cm de apa cu o temperatura de 22 grade C si un loc mare unde sa se incalzeasca sunt esentiale. Fii sigur ca ii oferi destula lumina si umiditate.
       Hrana: Aceste broaste sunt in principal carnivore cand sunt tinere, devenind mai mult ierbivore cand sunt adulte. Testoasele tinere mananca insecte de apa, crustacee, moluste si mormoloci, la maturitate devenind ierbivore. Necesitatile mai importante sunt vitamina D, calciu, si fosfor, care sunt necesare intr-o cantitate suficienta si in portii corecte pentru ca oasele si carapacea sa se formeze, altfel carapacea devine moale si deformata.
       Dieta lor este oarecum variata, putand fi hranite cu viermi, melci, plante de apa, legume proaspete si bucati mici de carne cruda. Mancarea pentru testoase uscata din comert este acceptata atata timp cat este folosita intr-o dieta bine echilibrata.

  Testoase
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Dieta naturala
  Hranirea
  Temperatura mediului si frecventa hranirii
  Acvariul
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Hranirea
  Hibernere
  Imperecherea si cresterea
  Acvariul
  Temperatura mediului
  Iluminarea
  TIPURI DE TESTOASE
  Chrysemys scripta elegans
  Emys orbicularis
  Testudo hermanni
  Testudo horsfieldii

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel