Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai


      TIPURI DE TESTOASE

       Broasca testoasa de apa europeana sau Cistuda (emys orbicularis)

       Habitat: Broasca testoasa de apa este raspandita pe un areal mare, ce cuprinde Europa, Asia Occidentala si Africa de Nord-Vest. In Romania, ea a fost raspandita pe aproape tot cuprinsul tarii, dar in efective relativ reduse, iar astazi este tot mai putin intalnita. Locurile preferate ale acestei broaste testoasesunt malurile lacurilor cu vegetatie acvatica bogata, precum si zonele mlastinoase.
       Ii place foarte mult sa stea pe marginea apei. Este o specie foarte agila, deplasandu-se usor in apa, unde de altfel in mod obisnuit se si hraneste.
       Temperatura si umiditate: In captivitate, aceste testoase nu intra in hibernare in conditiile in care se tin la o temperatura ridicata (cea a camerei), dar in acest caz necesita o ingrijire atenta din partea noastra.
      
Hrana: Fiind carnivora aceast tip de testoasa isi asteapta prada plutind printre vegetatia acvatica. Prada care se apropie este prinsa prin destinderea fulgeratoare a gatului si omorata rapid prin miscarile repetate ale maxilarelor. Dupa aceea, broasca testoasa se retrage sub apa, unde prada este sfasiata in bucati. Hrana acestor broaste este alcatuita din: crustacee, nevertebrate terestre, rozatoare, chiar pasari tinere, pesti, insecte si viermi.

  Testoase
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Dieta naturala
  Hranirea
  Temperatura mediului si frecventa hranirii
  Acvariul
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Hranirea
  Hibernere
  Imperecherea si cresterea
  Acvariul
  Temperatura mediului
  Iluminarea
  TIPURI DE TESTOASE
  Chrysemys scripta elegans
  Emys orbicularis
  Testudo hermanni
  Testudo horsfieldii

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel