Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai


      TESTOASE DE USCAT

      ACVARIUL

       Cel mai potrivit mediu ca sa satisfaci necesitatile testoasei este o imprejmuire mare cu gard sau o curte. Testoasele de uscat sunt artiste in evadare si cataratoare bune, deci gardurile ar trebui sa fie intacte si sigure. Ar trebui folosita sarma deasa pentru a intari gardurile. Habitatul ar trebui sa contina arbusti mici pentru a furniza protectie si intimitate. Umbra si un vas cu apa sunt esentiale. Unii crescatori cu imaginatie folosesc frunze uscate pentru a le oferi testoaselor adapost.
       Habitatele interioare nu sunt foarte mult dorite decat daca sunt spatioase. O testoasa matura nu ar trebui tinuta intr-un acvariu mic. Acvariile pot fi folosite ca habitate temporare pe timp de noapte pentru testoasele care pe timp de zi stau afara. Habitatele interioare pot fi construite din lemn, iar podeaua ar trebui carpetata pentru a putea fi curatata mai usor; un bol pentru apa ar trebui furnizat. O sursa de caldura (piatra calda, lampa, incalzitor) ar trebui oferita testoasei pentru a se incalzi singura. Securitatea vizuala este un aspect deseori scapat din vedere. Multe testoase nu se vor hrani in prezenta oamenilor si au nevoie de o zona in care sa se ascunda pentru acest scop si pentru securitate aditionala.
       Iluminarea artificiala este necesara daca testoasa este tinuta pentru o perioada lunga de timp in interior. Se recomanda un bec cu ultraviolete care este necesar pentru ca vertebratele sa aiba vitamina D si calciu. Becurile cu lumina incadescenta, lumina soarelui filtrata (prin sticla ferestrei) si instalatiile luminoase nu sunt recomandate.

  Testoase
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Dieta naturala
  Hranirea
  Temperatura mediului si frecventa hranirii
  Acvariul
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Hranirea
  Hibernere
  Imperecherea si cresterea
  Acvariul
  Temperatura mediului
  Iluminarea
  TIPURI DE TESTOASE
  Chrysemys scripta elegans
  Emys orbicularis
  Testudo hermanni
  Testudo horsfieldii

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel