Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai


      TESTOASE DE APA

       INFORMATII GENERALE

       Diferite specii de testoase de apa sunt tinute ca animale de casa. Multe dintre acestea cumparate de la crescatori sunt din regiunile sudice si estice ale Statelor Unite. Prin lege, testoasele din cele mai multe specii importate ar trebui sa aiba cel putin 4 inci in lungime. Comertul cu testoase exotice a crescut in ultimii ani, mai ales in tarile cu legi de protectie slabe si care au foarte multe testoase.
       Testoasele traiesc peste tot in lume unde temeratura este ridicata si mai ales in zonele tropicale si subtropicale. Testoasele de apa se gasesc in multe locuri, incluzand elestee, mlastini, balti mici cu vegetatie, lacuri de toate marimile, parauri si rauri.
       Toate testoasele de apa au unele caracteristici fizice asemanatoare, cum ar fi varful si capatul carapacei si picioarele membranate. Testoasa Diamondback se limiteaza in distributia geografica la apa salcie de pe coasta de est a Statelor Unite. Testoasa malaeziana care mananca melci traieste bine in mediul sau unde principala hrana sunt melcii.
       Mata Mata este o testoasa cu aspect ciudat care semana cu o planta care se roteste si care se gaseste la capatul lacurilor si raurilor putin adanci in care traieste. Este un inotator slab si rareori traieste intr-un habitat acvatic, cu exceptia perioadei cand depune oualele. Mata Mata ramane neclintita la fund, bine camuflata printre vegetatia descompusa si isi asteapta prada. Broasca poate respira de-a lungul acestor intervale printr-un nas lung si ingust, la capatul caruia imprastie suprafata de apa. Cand pesti mici sau alte animale inoata pe langa ea, Mata Mata isi deschide gura si suge prada.
       Culoarea verde-maro a testoasei aligator tanara o camufleaza in raurile in care traieste. Pentru a atrage prada isi deschide gura si isi rasuceste limba unica si roz. Daca un peste mic se misca foarte aproape de testoasa este foarte rapid atras in falcile testoasei. Testoasa aligator adulta este cea mai mare testoasa de apa dulce din lume si poate manca o rata dintr-o inghititura.
       Crescatorii ar trebui sa studieze si sa se familiarizeze cu istoria si obiceiurile speciei de testoasa pe care doreste s-o achizitioneze inainte de a o cumpara. Acest lucru va ajuta ca testoasa sa traiasca in captivitate.

  Testoase
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Dieta naturala
  Hranirea
  Temperatura mediului si frecventa hranirii
  Acvariul
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Hranirea
  Hibernere
  Imperecherea si cresterea
  Acvariul
  Temperatura mediului
  Iluminarea
  TIPURI DE TESTOASE
  Chrysemys scripta elegans
  Emys orbicularis
  Testudo hermanni
  Testudo horsfieldii

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel