Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai


      TESTOASE DE APA

       IMPERECHEREA SI CRESTEREA

       In general vorbind, masculii celor mai multe specii sunt mai mici decat femelele din aceeiasi specie. Orificiile lor sunt plasate mai departe de marginea capatului carapacei decat la femele. Coada masculilor tinde sa fie relativ mai lunga si si mai subtire, dar groasa la baza. Cozile femelelor sunt in general mai scurte si mai groase. Masculii unor specii au de asemenea gheare neobisnuit de lungi.
       Unele specii sunt crescute cu succes in captivitate. In perioada imperecherii penisul masculului poate iesi in afara in timpul excitarii sexuale si seamana cu "inflorirea unei flori". Observatorii neexperimentati privesc aceasta structura derutati. Imperecherea are loc cand masculul introduce aceasta structura in orificiul femelei.
       Oualele pot fi incubate prin ingroparea lor la 1-2 inci in nisip sau tinerea lor la 75-85 F. incubatoarele pot fi de la rudimentare la elaborate. Oualele nu ar trebui deranjate in nici un fel in perioada de incubatie. De obicei oualele se clocesc in 65-140 zile (cu o medie de 80-110 zile).
       Eventualul sex al testoaselor poate fi influentat de temperatura de incubatie. De exemplu, oualele testoasei cu urechi rosii incubate la 85 F vor scoate in primul rand femele, in timp ce cele incubate la 75 F vor scoate in primul rand masculi. Numarul fiecarui sex tinde sa fie egal cand oaulele sunt incubate la 80 F. Acest fenomen interesant nu apare la toate testoasele de apa. Printre alte specii, temperaturile ridicate duc la producerea de masculi.
       Cativa oameni de stiinta speculeaza faptul ca determinarea sexului indusa de temperatura este factorul major responsabil de disparitia dinozaurilor. Ei afirma ca coliziunea cu un meteor a produs un nor de praf masiv, blocand lumina soarelui reducandu-se astfel temperaturile. Aceste temperaturi joase au determinat schimbari drastice in producerea de pui de dinozauri. Un astfel de dezechilibru in numarul de masculi si femele au putut compromite succesul in reproducerea dinozaurilor.
       Un sistem de protectie specializat le ajuta pe testoase sa iasa din oua. Iesirea din oua prematura se poate intampla din cand in cand. Cand se intampla acest lucru, galbenusul este evident deoarece este asezat in partea de jos a oului. Aceste iesiri din gaoace pot fi salvate atata timp cat gabenusul nu este distrus. Puiul poate fi suspendat cu galbenusul infasurat usor intr-un tifon inmuiat in sare pana cand materialul din interior a fost pe deplin absorbit. Puiul nu va manca singur in toata aceasta perioada datorita hranii adecvate pe care o primeste din galbenus.

  Testoase
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Dieta naturala
  Hranirea
  Temperatura mediului si frecventa hranirii
  Acvariul
  TESTOASE DE APA
  Informatii generale
  Hranirea
  Hibernere
  Imperecherea si cresterea
  Acvariul
  Temperatura mediului
  Iluminarea
  TIPURI DE TESTOASE
  Chrysemys scripta elegans
  Emys orbicularis
  Testudo hermanni
  Testudo horsfieldii

 

Home // Caini // Pisici // Reptile // Pasari // Animale mici // Pesti // Cai

web design Dezibel Media |  web hosting Web Hotel